Thursday, December 27, 2012

[ info ] Terapi Mata Untuk Elak Terkena Sihir

Assalamualaikum

Sedikit perkongsian yang saya dapat dari rancangan Wanita Hari Ini

Antara terapi untuk mengelakkan terkena sihir ialah

1. Sentiasa tengok pokok-pokok yang menghijau

2. Membaca al-Quran...dengan melihat ayat2 al-Quran boleh dijadikan terapi mata

3. Melihat kedua ibu bapa

4. Tidak tengok benda2 yang tak elok..sentiasa menjaga pandangan mata...


Sunday, December 23, 2012

[ share ] Buah Tangan dari Cameron Highland

assalamualaikum...
masa pergi Cameron Highland tu adala jugak belikan buah tangan utk keluarga
tak banyak pun, lgpn tak tau nak beli ape sangat
hehe...

ni baju dua beradik..beli kat Tanah Rata coz kat situ lagi banyak pilihan baju2 dan murah2
bole tawar-menawar...


TEH STRAWBERRY..teh kegemaran
kalo pg CH mmg tak sah kalo tak beli teh ni

fridge magnet pun satu kemestian jugak
harga RM 1/pcs
tak tahan sangat gam utk magnet ni
mudah tanggal...so kena gamkan sendri la ek


strawberry yang kelayuan dah



Friday, December 21, 2012

[ share ] Makan2 @ Brinchang

assalamualaikum
masa ni breakfast kat Brinchang, ok la
pic mkn xde, tp pic 



[ share ] TIME TUNNEL GALLERY

with my mum










Harga tiket masuk Time Tunnel Gallery ni RM 5/person utk dewasa
RM 3 utk kanak2...

Bagus utk peminat barang2 lama la..
skejap je masuk...
ni pun suami yg beria2 nak masuk

Monday, December 17, 2012

[ share ] Tudor Home Inn

Assalamualaikum...
haa..bersambung lagik cite Cameron...
dlm entri ni sy akan upload pic Budget Hotel yg kami stay...
Hotel ni kat belakang masjid je..dekat ngn pasar malam
kami pergi pasar mlm pun jalan kaki jer

permandangan luar hotel


kat corridor bawah ada tempat rehat2


lobby..

dalam bilik...hehe..bole muat semua org


ha..tv pun ada tergantung
channel sikitje..biasala..pakej hotel


dua beradik sronok jejalan...




Saturday, December 15, 2012

[share] Survey hotel @ CH

slm...
tiga hari sy duk survey hotel ni
sbb nk pg 3d 2n..
so, kna cari yg murah sikitla...
kalo cr yg sebilik rm 80++ pun, km ni 6persons..
so..kna 3bilik...
jd km buat calculation...
80*3blk*2mlm=rm480
itu kalo kat hotel murah..emm..planning nak budget hotel la..
lgpn nak balik tdo je kan...

kalo yg apartmen pulak...rm200++ pernite..
2mlm...rm 400++

kalo homestay pn sm jgk
area rm 250++ pernite
so....rm 500...

byk faktor jgk ms survey hotel ni
nak dkt ngn tmpt mkn...
parking okey
tak busy sgt...mcm la kat cameron tak busy kn..

antara hotel yg ktrg survey

1. Tanah rata
hotel titiwangsa,iris hotel,coolpoint hotel,

2. Brinchang
Rainbow hotel,Country Lodge REsort,Golden NIte hotel, tudor home inn
kavy hotel, regency hotel, 
kali ni mr.hub ckp kna dkt ngn pasar mlm...
nt nk kuar jln kaki je..

dah calling sana sini
byk jgk yg dh full book
akhirnya kami cuba nasib
Tudor Home Inn
masa view website die , ada jugak standard room, family room
yg family room ni da 3twin bed...satu bilik air
luas jugakla susunan die
lgpn harganya reasonable..
rm 220 pernite...dh msuk tax...
so, kira confirm n kami booking
at first die suh bank in deposit rm 100
pastu fax kan reference num or kertas tu
tp km ck km kat kg..mn ada mesin fax(alasan malas nk kuar) hihi
jd mr.hub ckp kalo bank in pastu check tak bole ke..
die ckp tak bile..kn  fax jgk
umm..pastu die bg solution...
tak payah bank in..just wakl in je
ktrg okje..lg sng kan..
tp confirm jgk suh die book betul2 
manala tau kan..pg buka booking utk org laen since km xbank in duit

ok...
nt sy upload pic hotel tu plak...

wassalam..

[share] Hotel yg kami pnh stay @ Cameron Highland

salam..bersambung lagik...
kali ni nk cte pasal hotel2 yg sy pnh stay n yg termasuk dlm list ktrg nk pg nti

hotel yg sy pnah stay...

1. Country Lodge Resort,Brinchang
- hotel ni km stay ms pg family day hospital tmpt abh sy keje..oftamology departmen..ms ni km stay kat apartmen die..3bilik 2bilik air..
tak taule harga brape..lama dah..tahun 2002 kot..

2. Chua Gin Hotel,Brinchang
hitel ni sy pg ms program mentor mentee masa sy blaja kat matrikulasi dlu
mmg best ms tu coz muda remaja n seronok...
sbb nk jimat,km amek yg sebilik ada tiga katil queen...
dlm ni bole muat 9org..mklumle yg pg tu dlm 70org kot..
nak tido pun satu mkm jer
ms tu kalo tak silap, satu bilik ni harga rm90
ms sy pg ni pun tahun 2002
skrg ni sy tgk..hotel chua gin dh dibina di tmpt baru dh
oo..jd semakin maju dh la...yela..lgpn dh 10tshun berlalu kan...

3. Hotel Coolpoint,tanah rata
hotel ni sy stay ms dh kawen n dh ada dni dh..ms ni km pg sbb Majlis skolah Mr.Hub..
diorg buat Annual Lunch..bkn Dinner tau..
rasenye harga utk standard room..katil queen..rm120
tp sbb ktrg dh buat special event kat situ..jd hrganya rm80++je...

4. Equatorial Hotel,
emm..hotel ni strategik coz dkt ngn pasar..Kea Farm...
stay kat hotel ni ms family day sbelah suami tahun 2010 kalo tak silap
harga satu bilik kalo tak silap masa tu rm170++
pergi pasar pn jln kaki je


tahun 2011 bln 6, km pg lg n stay kat apartmen equatorial hotel
ada 2bilik n 2bilik air
master bedroom ada bilik air n lg satu kat luar
satu bilik katil double,satu bilik lg dua katil single
ada dapur, ruang tamu n dining room lg
ms tu equatorial ada promo price..
kalo tak silap rm400++ per nite

emm...nt sy update plk..
hotel mn yg km pilih ..huhu
..........................

[share] Let`s go holiday


assalamulaikum...
actly planning nk pg bercuti ni dh lm...
ms dlm pntang lg..
berkobar2 sgt nk g jejln coz boring duk d rmh aje
at first, igt nk g kl aje
nk g jln tar,sogo,mid valley..
maklum le..lm dh xpg jejln mcm ni kat kl
kalo pg kl pn g kenduri@lawat sedara je
shopping mopping ni tak sempat..

1st planning mcm nk jd dh
tetiba abh ckp nape x pg cameron highland je
sejuk...
emm..CH ni dh slalu sgt pg
lgpn kdg2 xtau nk bli ape dh kat sana
(dlmotaknipknkperabihduitje)

then,discuss ngn mr.hub..Ktnye ok jgk..
pg dua hari...br tak penat n tak terkejar2
pg utk rehat je


masa tu mula la survey hotel
1st skali tgk web Equatorial Hotel
kot2 ada special promotion ke
tp xde..mcm biasa je
lgpn ms kami check date tu..xde available
penuh jer..huhu

so, try la survey kat Agoda.com dan Booking.com
kat sni bole la check availability..tp tak bole percaya sgt..sbb dia agen je
nak sng call je hotel yg kt nk book tu..lg confirm kan...

mcm2 hotel dh ade skg kat CH...
n banyak jg yg baru2...
yg lama n dh direnovate lawa2 pn ok jg
nengok dlm pic diorg la

dua tiga hari jglah survey hotel coz mls nk call lg
view website je
lgpn tempoh ms nk pg tu sbulan lagik

Tuesday, December 4, 2012

[share] Wong Dental Surgery

Assalamualaikum
skejap je masa dh berlalu ,skrg dh masuk bulan 12 penghujung tahun 2012

Alkisahnya, masa balik ke Gerik aritu, terasa sakit sangat gg ni
smpai terpaksa telan panadol kerana tak tahan sakit hingga ke kepala
masa amik panado tu tahan gak dalam 8 jam, pastu mula sakit balik

actly, sakit ni start masa berpantang lagi,,,maakat klantan
tp waktu tu bole tahan lagi
masa balik Manjung aritu , sy ajak suami pergi klinik gg
tak kisahla cabut ke tampal asalkan tak sakit lagik...

suami saya bawa ke Klinik Wong@Wong Dental Surgery
actly banyak klinik pergigian swasta area Manjung ni
tp family suami sy biasa ke sini and katanya servis mmg bagus, so sy ikut jela

Kul 8 pg lg km dah bersiap
nasib baik Dini n Hani lambat bangun, tinggalkan jap kat atok ngn maktoknye
Wong Dental Surgery ni terletak area Sitiawan
20 minutes drive dr umah

Masa kami smpai , klinik blm bukak coz rupanya klinik bukak kul 9
so, menunggu la kami di depan klinik tu
lama menunggu kami round2 sekitar tu
balik2 tgk dah bukak lak
dah ade sorg patient menunggu...kira kami dpt no 2 la...

masa masuk tu doktor tanya...
nak cabut ke,,sy ckp tak taula,,,kalo ok tampal pun xpe, sbb gg bukan berlubang sgt pn
doktor tgk dan ckp yg  try tampal dulu
masa tu berdebar2..lama betul tak pg klinik gg
bak kata doktor gg, org xkan jumpa doktor gg selagi tak sakit gg

so, doktor tampal my gg, ok je...dlm 15 min siap
skg pun rasa cm ok..dh tak sakit dah...
makan pun dah jadi bersemangat balik

Harga??? sikit je..dlm RM 45

kalo cabut RM 60...ngn ubat2nya..

tak kisah bayar sikit asalkan bagus servisnya
hehe...

tp servis kat klinik kerajaan pun ok pe
sy pernah tampal n cabut gg kat Hosp USM,Kubang Kerian
bagus jer doktornya...takde masalah


Saturday, December 1, 2012

[info] FB Online Shop yang Menjual Stroller

salam...
pagi yang indah...
emm..arini teringin plak berkongsi Online Shop yang menjual Stroller
semalam ada la jgk survey kat Giant
ingtkan nak beli stroller utk baby Hani
nak yg boleh dilipat n sng masuk kete
sbb nnti nak pergi jejalan ni senang n jimat space

ni antaranya...



[share] Fenomena Durian Crepe

salam..
emm..mcm fenomena pulak durian crepe kat Malaysia ni
at first , tak teruja sangat nak makan
lagipun tempoh mengidam dah abes..hehe...
tgk kat wall FB hari2 ada post pasal durian crepe..nmpk cam biasa jer

alkisahnya, sy balik Manjung mggu ni
kakak ipar saya yg preggy anak ke-4 nye(alhamdulillah n tahniah  ) mengidam nak mkn durian crepe
so, dia post kat wall FB mana nak cari area manjung
jadi, terjumpala satu FB ni ,group yg mmg utk penjual durian crepe seluruh Malaysia(hebat tu!!!) 
dekat situ siap ada alamat lagi..

emm..jadi sy pun tumpang mkn sekaki..mmg sedap..cream tu yg menyedapkan durian crepe

yg ni RM 10 - 6 keping

so sape yg pandai buat, then jual mmg untungla
nak2 skrg ni musim durian..durian pun murah2
selonggok 5-6 biji boleh dpt rm20
kalo bukan musim die..sebijik pun dah rm20 tau



[Blogshop] Batik Crepe






Sila ke FB Dinee Collection untuk tempahan yer

[Blog Shop] Blouse Terbaru








sila ke FB Dinee Collection untuk tempahan yer..

jom baca entri ni juga...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...