Wednesday, August 29, 2012

[ share ] ALEESYA DEMAM LA PULAK...

Assalamualaikum...
emm..musim2 raya ni ramai jugak sy dgr baby2 dmam ek..
anak sy pun cmtu gak..
maklumlah masa kat umah tok ma mmg smuanya outdoor activities...
pulak skang musim panas...

tapi, demam kali ni lambat betul baiknya
selalunya aleesya dmam tak lebih 3 hari after makan ubat..
tp ni dah nak masuk 4-5 hari...
risau gak la..

first day dmam tu..just bdn panas...mulanya ngn selsema la
dh bg ubat dmm yg biasa dia mkn dr Klinik Dr Alwani
itupun last dia demam bulan 3 dulu..
lama dah..skg dh bln 8 ..dkt 5 bln jgk tak demam
agaknye itu sbb lama sikit kut..

after 2 hari amek ubat tu..still tak kebah lagi...
balik ke gerik,,kami pergi ke klinik kerajaan..
jumpa HA..dia bagi ubat paracetamol utk kanak-kanak
then...tak baik jugak...
kami lagi susah hati
lagipun aleesya ni mmg susah sgt2 makan ubat
serius susah..
igtkan waktu kecik jer susah
makin besar makin susah n tenaganya pun makin kuat
dalam 5 ml yang patut disuapkan hanya 2 ml jer yg masuk
yg lain smuanya disembur keluar..mcm mn nak kebah kan..huhu
ada tips tak kengkawan..nk bg ank senang mkn ubt???

then...after 3 days tak elok lagi..kami bw pg ke klinik Phuah kat Gerik ni
kalo dulu die cm sesuai jer ngn ubat sini
doktor cakap suhu die 38 celsius n ada tonsil
sian die..kecik2 dah ade tonsil..tonsil tu tiap kali demam akan merah n sakit tekak la
doktor bagi ubat lagi...
mcm biasa blm kebah coz die sembur semua ubat tu keluar..after 5 jam..bdn dah panas balik

last skali kami ke klinik Azhar...dari depan klinik lagi dah menangis meraung nak balik
cakap die tak demam...camne tu..
masa tu makcik2 pakcik2 kat dalam semua pujuk die
siap panggil kakak gitu
stil tak jalan gak..last2 nama dipanggil..kami masuk aleesya menangis2
doktor siap tanya kenapa dia trauma sangat ngn doktor...padahal doktor tak pakai baju putih tu pun
kami ckp nthla..jmpe dktor taknak..mkn ubta lagi payah
dktor juz cek degupan jantung jer..suhu ker tekak ker tak boleh..sbb aleesya taknak bagi kerjasama..
huhu..anak mama ni..
sbb sy bgtau anak susah sgt mkn ubat...doktor suggest bg ubat ikut punggung..tapi mahal la harganya
kami cakap mahal pun mahal la..asalkan semua ubat masuk...

akhirnya..
Alhamdulillah..syukur ya Allah
Aleesya dah semakin baik dari demam
susah hati tau mama ngn abah..
bila anak demam mamanya pun rasa nak demam gak..
bila dah jadi mama..anak demam ni..mlm2 pun tak lena tidur...
kena selalu jelum air..
kan2???

hehe..
ape2pun itulah manisya menjadi seorang mama
bila anak peluk kita...cium pipi kita...
rasa best sangat..hilang semua penat lelah jaga dia..
kan???
 


 


Tuesday, August 28, 2012

[ SHARE ] RIANG RIA RAYA 2012

Assalamualaikum...
sakan beraya thun ni..
hari raya pertama sahaja berziarah sehingga 11 mlm baru sampai umah..huhu
Alhamdulillah..seb baik xde ape2 masalah
juz penat sikit jer...almaklum pregnancy dah nak masuk 8 bln...

jom layan pic raya kami...







Saturday, August 18, 2012

SELAMAT HARI RAYA

ESOK RAYA....


mlm ni bertakbirlah tanda kesyukuran dan kemenangsn setelah sebulan berpuasa

kata ustazah saya...bln ramadhan seumpama asrama ibadah...
apa sahaja yg amal ibadah yang kita lakukan di bulan ramadhan perlu diteruskan 
insyaallah ...kita akan sentiasa mendapat pahala kebaikan...


Di kesempatan saya dan sekeluarga mengucapkan

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI

MAAF ZAHIR BATIN 




Tuesday, August 14, 2012

BOTOL SUSU AVENT PHILIPS..Hanya RM 60 twin pack


campaign image


Keep baby happy and safe!

RM60 instead of Rm107.90 for Philips Avent 260ml Anti-Colic PES Baby Feeding Bottle TwinPack from TheLilCaliph.com [44% OFF]. FREE NATIONWIDE DELIVERY.

Your newborn baby is vulnerable to harmful bacteria and chemicals. The Philips Avent baby bottle is made without BPA plastics which are harmful to your baby, and is clinically proven to reduce your baby's colic and fussing at night too!

For only RM60, get the 260ml baby feeding bottle twin pack from TheLilCaliph.com, with free nationwide delivery. Do remember to tell your friends about this so that you can earn while they buy from your link!

http://my.churpchurp.com/noriece/share/PhilipABFBNAK BOTOL SUSU AVENT???KLIK SINI...

What's your Ramadhan Story?


campaign image


What's their story?

What does Ramadhan mean to you? For some of us it is an opportunity for us to see our friends and family after the Holy Month. It is also an opportunity to ask for forgiveness and renew ties with someone you haven’t seen or spoken to for a while. 

UMobile presents to you the story of this Reconnection that begins with a simple conversation.

Stay tuned for the rest of the webisodes to see where the tale goes! Meanwhile, you too can reconnect with your loved ones by sending them a personalized message through the App.


http://my.churpchurp.com/noriece/share/UMobileRayaklik sini nak share ye...

campaign image

Can’t say no to fashion AND comfort at such low prices!

Jane Holli at up to 80% off – Comfortable Heels and Sandals from Hong Kong

Fashion doesn’t always come with comfort, but when it does, it comes in the form of Jane Holli shoes. With so many choices to pick from, your feet will be both happy and pretty in heels and sandals exclusively from Hong Kong!

Shop at Jane Holli with discounts of up to 80% off this Raya. Remember to tell your friends so that you can earn while they shop from your link!




Setiap Botol Ada Ceritanya

campaign image


Adakah anda pernah terfikir tentang proses dan kerja di sebalik setiap gelas air yang anda minum? Tahukah anda bahawa terdapat golongan masyarakat yang masih tiada sumber bekalan air bersih dan sanitasi?

Coca Cola sedang bekerjasama dengan Pertubuhan Amal untuk menyokong projek yang akan membantu golongan yang kurang bernasib baik ini. Di bulan Ramadan yang mulia ini anda juga boleh memainkan peranan anda!

Setiap pesanan yang dihantar melalui App Coca Cola akan membiayai projek pembekalan air bersih dan sanitasi di kawasan pedalaman. Jika kita mendapat 50,000 pesanan, Coca Cola akan menyalurkan RM50,000 ke projek ini.


KLIK SINI...


How Much Calories Have You Burnt This Time?

campaign image

[50% OFF] RM50 for Heart Rate Monitor Watch with Calorie Counter worth RM100 from Vtienda


Opting for a gym membership or an expensive treadmill just to measure your calories burnt? It doesn’t have to be that way. The Vtienda heart rate monitor watch is an inexpensive way to track your progress while you exercise anywhere – maybe even in the park!



Vtienda is now offering the heart rate monitor watch for 50% off, so get one and remember to tell your friends about this so that you can earn while they shop from your link.

CLICK HERE !!!

Elenni Shoes Only 30% Off

campaign image

Ellenni shoes, flat 30% off!


Running out of time to find the perfect shoes to match your Raya outfit? Your hunt ends here with Ellenni!



With a discount of 30% off on all items, Ellenni offers gorgeous shoes at an affordable price delivered to your home! Remember to tell your friends so that you can earn while they buy from your link.



Tissue Box Organiser..Only at RM 26

Tissue Box Organiser..Only at RM 26

campaign image


Dodgy tissue boxes with his disguise...

Tissue Box Organizer – only RM26! [32% OFF]

Thinking about dressing up your box of tissues a little, or just wish it would match your furniture more? This tissue box organizer could just do the trick!

For only RM26, WhiteMy is now offering this Tissue Box Organiser to disguise your plain ol’ tissue boxes so they blend in with your home d├ęcor. Do remember to tell your friends about it so that you can earn while they shop from your link!


My Hometown

Ceritakan mengenai Kampung kita di sini!!!

Sunday, August 12, 2012

[ adv ] SUNSILK HIJABKU GAYAKU

FIRST STEP:LIKE PAGE SUNSILK DULU


STEP 2 : BOLEH TONTON VIDEO GAYA HIJABKU

STEP 3 : ANDA BOLEH UPLOAD VIDEO GAYA TUDUNG ANDA SENDIRI
ADA HADIAH LUMAYAN MENANTI

[ share ] KEGILAANKU BER-ONLINE SHOPPING...ADUH...

Salam...
start tahun ni rasanya kegilaan shopping shopping secara online dah menular dalam diriku ini...
huhu..mula2 tu susah nak percaya..kot2 menipu ke..
tapi sy start shopping ngn fren sndri..secara online la...
banyak pilihan shopping secara online ni..
kaki pun tak lenguh..

tapi yg menjadi masalahnya...
online shopping pun suka..
shopping kat super market pun suka..
berlari2 la duit kuar kan???huhu

seb baik xde online banking...
jadi berfikir banyak kali la utk bank in duit coz malas nak kuar...

p/s : sape lagi ada masalah sama ngn saya..sila angkat tangan...hehe

[ share ] RAYA @ Manjung or Pasir Puteh

MANJUNG

OR 

PASIR PUTEH



Salam..
kalo nak dihitung tak berapa lama dah nak sambut Aidilfitri..
raya pertama tahun ni mmg sah sebelah mertua coz tahun lepas dah rumah family sndri
for me..xde masalah..mana2 pun okey coz mmg xd masalah d rumah mertua pun
happy jer...

lagipun raya ke-2 petang tu..Insyaallah balik Gerik
transit before balik Kelantan esoknya...
cuti kan seminggu
walaupun berbeza jarak...tak pernah pulak kami beraya sepenuhnya di sebelah keluarga jer
mesti half-half
bukan apa...kedua2 family pun msti gembira ktrg balik
namanya pun raya...
( eventhough ktrg boleh dikatakan kaki balik kg gak la...hehe..tiap2 bulan)

Selama 4 tahun berkahwin ni...Alhamdulillah kami tak pernah ada masalah tentang nak balik raya mana dulu
semuanya sudah noted..

dari tahun pertama kahwin 2008..Raya pertama di Kelantan..then balik Manjung
2009...Raya Pertama di Kelantan kerana masa ni berpantang di rumah my mum...then balik Manjung
2010..Raya pertama di Manjung..then balik Kelantan
2011...Raya pertama di Kelantan..then balik Manjung
2012...Insyaallah...beraya di Manjung..then balik Kelantan..

begitulah seterusnya...
sama jugak ngn Raya Haji...
kami bergilir2 jugak raya

Syukur Alhamdulillah dikurniakan suami yang memahami 
dan kedua2 keluarga pun okey jer
saya pun klik jerr ngn mak mertua...hehe

Lagi satu..masa bulan puasa..mmg kami akan balik juga berpuasa selama 2 hari di rumah keluarga masing2..
selalunya hujung minggu la...
bermukim di Gerik ni membuatkan perjalanan lagi senang..
dari Gerik ke Kelantan...3 jam lebih
dari Gerik ke Majung...3 jam
so..tak penat sangat..okeyjer...


JLN2 SHOPPING RAYA

salam...
utk ry tahun ni nmpknye shopping sakan la..
mmg berhabis jgk la
baju raya pn smpai 4psg...
baju kurung dni 2psg
baju n sluar casual pn 4helai
gaun pn smpai 3helai...
huh..ble tulis mcm ni br prasan byk...
emm..tp xpe..bj ni xluak..n bkn pksi buang pn
pas ry pkai la lg...hehe

for hubby...
bj mlayu spasang
tshirt sehelai
wah sikitnya...
sy ckp nk bli lg..die kt xpyhla...bj sblm2 ni dh byk...

planning nk blikan jgk mr hubby sluar...
tunggu....

hehe...

Posing pulak



actly ni adalah stage utk Baby Photogenic Contest..
pinjam utk posing jap

my girl..so cute..
mak mana la yg tak cakap anak die cute kan???


mama n my girl

KOLEKSI DUIT RAYA BARU....

Slm...
tahun ni elok je kuar duit design baru
dekat ngn raya plak tu
sukela bdk2 dpt duit raya baru

nk tukar duitbbaru bukannya sng
bank kuarkn tarikh tertentu utk tkr duit
pastu cpt plk abes..huhu
seb baik sempat
kalu dlu,tkr duitbry dpt sampul ry dr bnk
skg xd pn..aritu ms tkr ty sampul ry ade x
die ckp xkuar lg..huhu...xbernasib baik...

kat sni sy kongsikan duit design terbaru dari bnk negara
katanya duit ni punyai security terbaik n xmudah koyak berbnding ngn yg sblm ni...

layan jer...


DUIT RM 1
Masih lagi ada Bunga Raya..Bunga Kebangsaan

Belakangnya...wau bulan..ciri2 tradisi
terkenal di Negeri Kelantan


RM 5


Note baru..duit RM 20
Gambar penyu..terkenal di negeri Terengganu

cantik kan? warna kuning

duit RM 10

Di belakangnya bunga Rafflesia
bunga terbesar dii dunia

yang lain-lainya..duit RM 50 still sama


Saturday, August 11, 2012

Besday my girl....3 tahun daaa...

salam...
arini 11/08/2012..genap 3tahun Dini dilahirkan
teringat masa mula2 sakit nak bersalin dulu
terbangun dari tidur kul 3 pagi sakit perut memulas
ingatkan nak uk..uk..
rupanya mmg tanda2 die...
tak sangka sbb tarikh due yg doktor bagi actly 16/08..
ape2 pun Alhamdulillah semuanya selamat..

actly..selalunya sambutan hari lahir tak lah dibuat besar2an sangat
sekadar kami sekeluarga kecil jer
taun2 lepas sambut bersama family mertua dan family mak saya
sbb sy lagi prefer buat doa selamat dan solat hajat
rasanya itu yang lebih afdal kan...

tahun ni hari lahirnya jatuh dalam bulan puasa..
so...potong2 kek ni di sebelah malam ajelah...
tujuan ada kitorg buat ni pun nak anak rasa dihargai...disayangi...



Strawberry Cheese Cake
ni mama yang mengidam ni...
simple tapi sedap
actly nak makan Oreo Cheese Cake
tapi kat gerik ni manala ada kedai kek yang buat kek2 cam gitu
Secret Recipe pun xde..
yang ni pun jadila...

budak yang berumur 3 tahun
tengok jarinya...3tahun tau


dah tak sabar nak potong kek tu

Hepi birthday sayang
mama ngn abah sayang sangat kat Dini

potong kek ngn mama dulu...

Ciuman dari my girl...^_^

DINI AND HER HOBBY...




@rumah tok ma n tok bah....

Wednesday, August 1, 2012

[ SHARE ] CAT UNTUK LIVING ROOM..AWESOME!

Sempena nak raya ni..saya nak kongsikan interior paint untuk living room dari Nippon Paint
cantik sangat..
Layan......

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

ZINGY YELLOW AND ORANGE





---------------------------------------------------------------------------------------

LUSTROUS REDS AND PINKS






-----------------------------------------------------------------------------------------------------

DELIGHTFUL GREENS AND BLUE GREENS






--------------------------------------------------------------------------------------------------------
MAGICAL BLUE AND PURPLES






------------------------------------------------------------------------------------------------

CLASSIC NEUTRAL AND GREY






SO.MCM MANA???
BOLA TAK CAT RUMAH CAMNI???

HEHE...
BEST KAN???







jom baca entri ni juga...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...