Sunday, November 19, 2017

[throwback] SHORT VACAY in KL part2


sampai je kat KL terus p amek adik ipar ...cari tmpt mkn best..
lapar sgt...
nasib baik pg2 sarapan mama dah mkn ns lemak plus roti canai sekeping...
so tahanlah...

so,utk mkn cpt n kena ngn selera adik ipar bawak ktrg mkn kat sini... Kedai Nasi Kak Lili...
ok jgk menu dia ala nasik kak wook yg trending d kelate...sy suka
dia ada dua kedai lot tepi...
boleh jgk order char kuey tiow...
signature dia jg kut...

so lepas kenyang pewutt...
km p check in hotel dlu...
mmg ambil 2mlm kat hotel ni.area Bangi
hotel baru....
harga xmahal...rm150/night
adik sy book via agoda...pastu ada discount 
breakfast included which is mama mmg suka xpyh susah2 cari dah mkn pg...

Hotel yg kami stay
Avenue Garden Hotel,Bangi

nice view...kawasan masih lagi dlm maintenance

standard room 
two single bed

tv n wifi yg lajuuu


bilik air mmg bersih n selesa...
stay dua hari ..on 2nd day km minta room service..
mmg dia akn kemas dan topup mana patut...
ok la kan....
recommended 



[throwback] A short Vacay in KL

assalam...
tgk tajuk nk cite pasal short vacay kan..tp long story nye..

nak dijadikan cerita mama n family d ajak oleh adik p kl naik ets...ya lah xpernah lagi bawak ank2 p naik tren ni kan..
lagipun mama mmg xpernh try lagi ets ni

so km decided naik ets dr ipoh..perjlnn ambil masa 2jam stengah katanya..
kami bertolak kul10.30 pagi jumaat tu..
plan smpai sana sempat solat jumaat


 buku merah jgn lupa bawa moga2 belum tamat tempoh


bergambar itu perlu



nmpk excited di situ..
tp setelah 2jam perjlnn kitrg stuck sbenarnya 
katanya kekurangan bekalan letrik

sbenarnya sikit je lagi nk smpai baru je lepas Kepong Sentral...last stesen KL Sentral..

nasib sungguh ank2 dh ty bila nk smpai kl..sbenarnya dh smp...tp xleh turun huhuhu...

hampir sejam duk dlm tu...dgn pilotnya cuba jg strt enjin..tp xbole jugak..tp at the same time diorg call helpers...
so dtgla ktm ...tarik kitrg ke stesen Kepong sentral...dr situ diorg bg naik komuter seterusnya free ke kl sentral..
tp km decided nak ambil grab je sbb dh mmg sng nak pg ke next destination...

alhamdulillah..mmg pengalaman juga tu...

Saturday, November 18, 2017

[share] Talentime Hani part 2

assalam....
hrp xmuak la ya...hii
skrg ni lepas bdk abes spm n pt3 mama ada masa terluang nk update blog
lama sungguh xupdate rasanya
ada sbb knp mama update semula blog ni...
emm..nti kita cite lain ya

hari yg sama tp aktiviti dh berbeza...
mama bawak hani p kfc..upah sbb buat yg terbaik td..tp ank2 da kyg sbenarnya sbb da mkn nasi goreng yg disediakan kat dewan tu..alhamdulillah



smpt ambik ni je pic..
sbenarnya mama ada trick lain..
nak p bli bj utk lunch akhir tahun sek mama
tema ebony ivory gituuu



[SHARE] Hani's Talentime part1

Assalamualaikum...
hari ni talent show Hani...dh 5tahun cik hani mama xsangka pulak hani boleh tunjuk mcm2...

sebenarnya hani baru lagi di Taska Asy Syam ni..masuk awl bln10 hari tu

tp ok la dia get used ngn kawan2 dan tecer2 nya...

Dari pagi tecer nya minta hantar terus ke dewan sebelum 8pagi utk persiapan..

so,ktrg g lah mkn roti canai dulu kt pekan gerik...
antara our fav d hjg mggu..
landmark dia traffic light simpang empat kat petron...nama kedai
restoren tanduk rusa..servis cpt mknn pun sodapp....itu yg penting kan...
oppss melalut plak

ok...back to the track
kul9 pg kami masuk dewan..dpt kad katanya utk cabutan bertuah..xberharap ape pun sbb selalunya kt xbertuah dlm lucky draw..huu

ok..kt kongsi pic smbil story2 ehh


kami antara org yg smpai awal..so ape lagi snap la skeping....kak dini smpai terttp matanya...

can u spot my honey?
hii
masa ni nyanyi n menari lagu 
you are my sunshine
byk lagi sbenarnya..
hebat2 ank2 kecil ni
hafazan surah yasin
selawat nabi
pastu byk lagi lagu2 english..
lagu chinese pun ada


tecernya tgh susun bdk2 comel ni

kesayangan!

bila snap pic mmg dia xsuka tgk cam

hani n miss mimi

jeng jeng....xsgka tau
dpt myk masak...
haa kira okeylah brg keperluan harian
boleh mama guna..mama suka

so balik la dgn hati girang gembira




Sunday, October 15, 2017

My Honey' Birthday




Alhamdulillah...cukup usianya 5tahun...semoga membesar dengan sihat bagai juara ya sayang...


jom baca entri ni juga...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...