Sunday, March 16, 2014

Resepiku:Ketupat Sotong

salam semua
hari ni tergerak hati nak buat ketupat sotong
atau nama laen ore kelate panggil tupak sutong,,

menu utama mestilah sotong kan..
kalo pilih yang kecik
 lagi sedap sebab tak liat sangat
tapi penatla nak mencucuk nanti

tapi arini en somi dapat tangkap yg besar...
tangkap kat fresh mart.huhu

bahan lain
1) 5-6 ekor.sotong
2). rm 2 santan
3) pulut
4) gula melaka 2 ketul 
5) daun pandan
6) sedikit garam
7) pencungkil gigi

caranya
1. rendam sedikit pulut dalam santan dan campur sikit garam
rendam sbb nak bg pulut lembut
2. basuh sotong bersih2, mata ditanggalkan
3. masukkan pulut ke dalam sotong,tutup atas die dengan kepala tadi, cucuk menggunakan pencungkil gigi
4. masukkan semuanya dalam periuk, masukkan santan tadi
5. masukkan 2 ketul/keping gula melaka
6. masak sehingga likat kuahnya


Saturday, February 22, 2014

Shopping @JAKEL Sg Besar

Year End Sale

jakel





Rindu blogging

assalamualaikum
lama betul tak update blog
kesibukan membataskan segalanya
dengan title as a working mummy
Partimer online business
balik umah jadi house wife pula
wah!

frankly speaking
its so hard to adjust my time! 
But I try..
have to..huhu

stay tune
maybe just in time

i just update my pictures taken during my holiday 2013...

ha!
setahun dah tau

Wednesday, November 20, 2013

Soalan KBAT Dini 2





DINI      : Mama, kenapa rumah kita dekat dengan rumah Adik Sarah ? ( Jiran kami )

MAMA  : Memang kita beli rumah kita kat sini...Kita duduk sini la

DINI      : Kenapa kita beli rumah kat sini ?

MAMA  : Speechless lagi...

Tuesday, November 19, 2013

Salam
dah sebulan berlalu baru leh upload picture hani's birthday
kebetulan jatuh hari raya aidiladha

 besday cake!



 tada..cantik x?


 ha..birthday girl!




 potong kek dah



Salam aidiladha

smoga Aleesya Nur Hani membesar dgn sihat,menjadi ank yg solehah
sentiasa diredhai Allah

jom baca entri ni juga...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...